Verstoorde arbeidsrelatie en arbeidsconflict

Neem vrijblijvend contact op

Waar gehakt wordt vallen spaanders. Bijna iedereen krijgt in zijn carrière wel eens te maken met een groot of klein conflict met zijn collega of leidinggevende. Vaak is een klein conflict met een goed gesprek weer opgelost, maar soms kunnen ruzies langer duren en stapelen de incidenten zich op. Op enig moment kan de boel escaleren, met ontslag (op staande voet) als gevolg.

Aarzel niet om op tijd een advocaat in te schakelen. Een advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht kan jou helpen om te bepalen wat de beste stap is om te nemen. Je moet weten wat jouw juridische rechten en plichten zijn.

Is mediation de beste manier om het conflict aan te pakken of is een beëindiging van de arbeidsovereenkomst onvermijdelijk? En hoe kom je daar als werknemer dan het beste uit? Vaak speelt er veel meer dan alleen een ontslagvergoeding. Denk aan bijvoorbeeld een outplacementtraject of ene budget voor scholing.

Onderhandelingen over het einde van uw eigen arbeidsovereenkomst kunt u het beste niet zelf voeren. Vaak lopen de emoties hoog op en overziet u niet alle details. Een eventuele vaststellingsovereenkomst moet wel aan alle vereisten voldoen, als u aanspraak wil maken op bijvoorbeeld een WW-uitkering na het einde van uw dienstverband.

Heeft u te maken met een arbeidsconflict of voorziet u problemen in de nabije toekomst?

Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor en spreek direct met een van onze advocaten.

Marja