De missie en visie van Kop Advocaten

Opstapje voor het echte werk!!

Algemene voorwaarden?

Wij, als Kop Advocaten handelen vanuit onze eigen missie en onze eigen visie. We zien dit als de leidraad voor ons kantoor. Als een soort van algemene voorwaarden.

We vinden het belangrijk om kijkend door de bril van onze cliënten en met vaste normen en waarden aan de slag gaan. Aan de slag voor onze cliënten. Hierbij is niet alleen IQ belangrijk. Ook EQ doet ertoe.

Alles hoort, wat ons betreft, in balans te zijn, zoals bij Yin en bij Wij willen bij Kop Advocaten dus evenveel wit als zwart. Wij willen evenveel werkgevers, als werknemers bijstaan. 50%-50%. En wij hebben ene voorkeur voor de economische sterkere zwakkere of de zwakkere sterkere. Dus de (hoge) werknemer is welkom, maar de (kleine) werkgever ook. En soms doen wij ook de lage werknemers en de hele grote werkgevers. Maar dat is dan de uitzondering die de regel bevestigt.

Dit alles gaat gepaard met een zeer persoonlijke benadering, maar ook met voldoende professionaliteit, deskundigheid en laagdrempeligheid. Dat is waar wij voor staan, wat wij belangrijk vinden binnen Kop Advocaten.

Maar voordat we ons verhaal daarover verder vertellen, moeten we vaststellen wat een missie en een visie is, en waar de verschillen liggen. Daar gaan wij:

  • A: In een missie wordt het bestaansrecht van een organisatie beschreven vanuit de waarden en identiteit. De vraag die onder dit verhaal ligt is: waar staan we voor? Een missie is iets wat door de jaren heen gegroeid is, het is het fundament van een organisatie.

 

  • B: In een visiestuk hebben we het over wat de toekomstdroom van onze organisatie is en welke bijdrage wij willen leveren aan de maatschappij. Een missie is ons huidige doel en werk, en onze visie is waar we op lang termijn naartoe willen werken.

Missie en visie…

AD A. Wat is onze missie?

  • Wij staan voor onze cliënten!
  • Wij staan voor onze collega’s en vakbroeders!
  • Wij doen het zelf en helpen elkaar met raad en daad.
  • Wij willen met een mix van professionaliteit, gedrevenheid en deskundigheid onze cliënten helpen, waarbij wij het belangrijk vinden om het waar mogelijk menselijk te houden.

Een persoonlijke aanpak, dat past bij ons en onze cliënten. Een persoonlijke aanpak waarbij iedereen zich het meest comfortabel voelt, is wat wij echt belangrijk vinden. Daarbij hanteren wij de zogenaamde menselijke maat.

We luisteren met oprechte aandacht naar onze cliënten, naar onze collega’s, naar wederpartijen, naar advocaten van wederpartijen, naar rechters, etc., mede en met name omdat we daar veel waarde aan hechten en echte passie hebben voor het vak. Een vak dat Arbeidsrecht heet. Een vak dat meer inzoomend ook Ontslagrecht heet.

Onze specialisatie in het arbeidsrecht in Nijmegen geeft ons de energie om werknemers uit de brand te helpen en natuurlijk ook om werkgevers bij te staan. Met een flinke dosis lef, actuele kennis en ervaring willen wij u graag helpen. Dat is het fundament van ons werk: het beste, het optimale resultaat behalen voor onze cliënten, gepaard met een fijne en persoonlijke samenwerking in teamverband.

We doen niets alleen. We doen alles samen. Samen met collega’s. Samen met cliënten. Samen met onze vakbroeders. Etc.

AD B. Wat is onze visie?

 

Onze toekomstdroom is het arbeidsrecht op een ander niveau te bedrijven. Meer met mediation. Meer al pratende naar een oplossing. Het gaat ons om de skills. Om the future. “Back to the future”.  Wij zijn creatief. Wij zijn voldoende kritisch. We spreken altijd met elkaar, het is altijd teamwork. Onze EQ en onze cognitieve flexibiliteit zijn van een hoog niveau. Wij kunnen analytisch denken en doen. Wij zijn innovatief. We leren actief, ook in relatie tot de te hanteren strategie.

Ook complexe zaken kunnen wij in teamverband aan. Daarbij is Roel Kop de leider van het kantoor. Hij is origineel en authentiek. Met bijnamen als de bizon of de kameleon. Hij is de flexibiliteit en de trouble shooter bij uitstek. Zijn EQ is echt heel erg hoog. Hij heeft ook een groot denkraam en kan extreem goed onderhandelen. En met hem, zijn collega’s. Mannen en vrouwen van het en zijn kantoor. Van het kantoor Kop Advocaten. Wij zijn redelijk en billijk. En wij willen diensten verlenen. Diensten aan onze cliënten.

 Wij hebben onder meer als doel om het recht en de advocatuur menselijker te maken voor iedereen. Door middel van columns, nieuwsbrieven en pod (Kop) casts willen we zoveel mogelijk mensen benaderen om zo het arbeidsrecht te delen en het gedoe, juridisch en praktisch, meer te begrijpen. Menselijkheid en de menselijke maat is voor ons als kantoor super belangrijk. Wij hebben als doel om erin te slagen om de menselijke maat meer te laten inbedden in de advocatuur en het arbeidsrecht.

Ook gaat onze visie over het best en optimaal mogelijke te behalen, het onmogelijke mogelijk maken. We zijn cliënt en cliënte en cliënten georiënteerd en willen dat elke cliënt of cliënte en cliënten tevreden weggaat. We willen gaan voor het meest optimale, waarbij we vooral deskundigheid, advies, betrokkenheid en goede communicatie als speerpunten gebruiken.

Bij Kop advocaten kun je terecht met al je vragen over ziekte, arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

Contactgegevens

Molenveldlaan 158
6523 RN Nijmegen

024 737 03 76

06 53 30 84 40

mail@kopadvocaten.nl